Солянка

Їжа

robertss 27.09.2023 Article

Класика російської трактирної кухні, суп солянка належить до розсільних страв. Як випливає з назви, у такі страви заведено додавати огірковий або капустяний розсіл, який, на відміну від маринаду, не містить оцту. До речі, за традицією просто .

Відфільтрувати рецепти в добірці



Назва рецепта



Бажані інгредієнти



Виключити інгредієнти



Час приготування



Вегетаріанське



Джерело рецепта

середньо

Суп солянка класична відмінно підійде на другий-третій день свята — коли народ захоче .

легко

Збірна солянка — одна з найулюбленіших традиційних російських страв. Робили її завжди з того, що під рукою було .

середньо

Наша солянка з ковбасою — страва для тих, хто любить смачно поїсти, але не готовий витрачати на .

середньо

Рибна солянка — суп непростий, що вимагає вдумливого підходу і правильних інгредієнтів. Ось, що .

середньо

Ця солянка з картоплею не даремно називається «збірною»: у ній дійсно поєднується величезна кількість .

легко

Ароматна грибна солянка допоможе урізноманітнити і прикрасити пісне меню.

Марина 5 лютого 2021

легко

Чим більше в солянці сортів риби, тим вона «багатша». Особливо вітається додавання осетрини.

легко

Незважаючи на те, що бульйон від язика виходить міцним і ароматним, його зазвичай для цієї мети не використовують.

середньо

Збірна м’ясна солянка класична схожа на конструктор: ви з’єднуєте кілька, здавалося б, легких, але .

легко

Якщо до домашньої солянки додати трохи солоної червоної риби, подати смачні оливки та багет із .

Shefs 30 січня 2019 року

середньо

Хоча в назві цієї солянки є 1 січня, вона однаково гарна буде і в будь-який інший ранок .

легко

Так, пощастило матросам, які можуть дозволити собі таку солянку. Вона ситна, ароматна і, якщо .

середньо

Солянка, яку мій чоловік назвав шедевром, тому ділюся рецептом

Юлія Олійник 24 грудня 2018 року

Читати також  7 смачних десертів із готових коржів

середньо

У нашій родині дуже люблять солянку, і багато які варіації супу були мною приготовані. Пропоную вам .

Наталя Андрєєва 16 вересня 2018 року

легко

Rita Pirko 13 вересня 2018 року

легко

Зверніть увагу — до чорноморської солянки не входять ні капуста, ні картопля. Зате як мінімум три .

Shefs 7 травня 2018

легко

Рибну солянку чомусь готують набагато рідше, ніж м’ясну. А шкода, адже всього-то й потрібно, купити .

середньо

Солянка з індичкою — прекрасна альтернатива для тих, хто любить смак цього супу, але хоче отримати .

середньо

Дуже ароматна пісна страва.

Юна 17 січня 2017

середньо

Суп солянка з куркою — наша улюблена страва. Вона не обмежує вас у виборі інгредієнтів, оскільки не обмежує .

середньо

У холодні дні немає нічого кращого за густий і ситний супчик.

Ольга Стіхарева 15 листопада 2016

середньо

Як приготувати смачну солянку м’ясну збірну? Досить просто, якщо озброїтися гарним рецептом.

легко

Моя улюблена солянка «нашвидкуруч». Готується швидко і просто, з підручних продуктів, які .

impressiya 30 травня 2016

середньо

Як же добре зимовими холодними днями поласувати такою домашньою солянкою з грибами.

Алевтина Семенова 16 січня 2016

легко

Залишилася м’ясна нарізка, буженина, запечена птиця? Значить, час готувати збірну м’ясну солянку .

середньо

Солянка збірна рибна — страва особлива: начебто, визнане перше, але настільки густа, що .

середньо

Солянка і селянка — у російській кулінарній термінології це або юшка на міцному бульйоні з .

середньо

Важко знайти людину, яка б не любила суп солянку з сосисками. Тому й варіантів існує .

середньо

середньо

Солянка збірна м’ясна домашня — страва чудова в усіх відношеннях! Вона не обмежує вас у .

середньо

Солянка — це та страва, у приготуванні якої можна проявити максимум фантазії, експериментуючи з .

Читати також  10 продуктів, корисних для здоров'я грудей

легко

Максим Мясников 20 квітня 2015 року

середньо

На відміну від м’ясної солянки, різноманітність рецептів рибної не така велика. Її варять зазвичай або .

складно

Слово «солянка» для російського вуха наскільки приємне, настільки неоднозначне. Ось ви, цікаво, який рецепт .

середньо

Яскравий смак копченої солянки чудово підкреслить ложка лимонного соку і свіжа сметана!

Анна Ульянова 23 березня 2015 року

середньо

легко

Приготувати солянку збірну м’ясну в мультиварці зможе навіть недосвідчений кулінар, причому вийде суп .

середньо

середньо

середньо

Багато хто вважає, що з усіх видів грибів грузді та рижики підходять для солянки краще за інших. Для неї .

середньо

складно

складно

середньо

Солянку зі свининою готують багато хто, причому абсолютно по-різному. Тому претензій на «найбільш .

Тетяна Небландинка 27 серпня 2007 року

середньо

Суп Грибна солянка за нашим рецептом цілком може виступати як у ролі першої, так і другої страви .

середньо

Класика російської трактирної кухні, суп солянка належить до розсільних страв. Як випливає з назви, у такі страви заведено додавати огірковий або капустяний розсіл, який, на відміну від маринаду, не містить оцту. До речі, за традицією просто «солянкою» називають саме суп солянку, а густу страву з м’яса або риби з капустою називають «солянка на сковороді».

Сьогодні м’ясні та збірні, рибні, з дичини і навіть пісні супи солянки готують не тільки в ресторанах, а й на домашніх кухнях. Це наваристі, ароматні, пряні супи, настільки ситні, що можуть скласти цілий обід.

Для приготування солянки потрібні солоні огірки, найкраще бочкові. Ні малосольні, ні мариновані не підійдуть, а тільки зіпсують смак супу. Огірки бажано очистити від шкірки та звільнити від в’ялої серединки. Шкірку та серединку проварюють хвилин 10 із бульйоном в окремій каструлі, і цей кислий відвар додають у суп разом із розсолом.

Читати також  Тофу

Каперси надають солянці характерного гостро-кислого смаку. У радянські часи їх замінювали зеленим горошком, схожим за формою, але зовсім іншим за смаком. Приготування супу солянки завершується вже в тарілці, куди додають гарнір: оливки та кружки очищеного лимона. Чи додавати в солянку сметану — спірне питання, на яке кожен відповідає відповідно до свого смаку.

Солянка — російський суп із кисло-солоно-гострим смаком. Для приготування солянки використовують розсіл (капустяний або огірковий), різноманітні маринади та соління, лимонний сік і навіть квас. Солянки бувають м’ясні, рибні, грибні. У м’ясні солянки кладуть солонину, копченості, ковбасу, шинку, сосиски. У рибні солянки йде тільки червона риба (осетрові) — відварна, солона, копчена.

Овочева частина супу-солянки складається з цибулі, солоних огірків, маслин, каперсів, лимонів. У солянку кладуть багато прянощів — перцю, петрушки та кропу.

Солянку можна подавати зі сметаною.

Позначки:,
close