6 чудових страв із сиром для сніданку

Їжа

robertss 06.09.2023 Article

Щоб день почався з гарного настрою, відкрийте холодильник і скажіть «ЧИИИИИЗ!». Ароматні страви з тягучим і ніжним сиром забезпечать посмішку надовго навіть похмурого ранку.

Тартинки з полуницею та козячим сиром

Ошатні тартинки з яскравим, сирно-полуничним, смаком можна приготувати не тільки як святковий сніданок: таку смакоту захочеться їсти щоранку.

Тартинки з полуницею і козячим сиром

4 порції, приготування: 30 хв.

  • 250 г листкового бездріжджового тіста
  • 200 г м’якого козячого сиру
  • 100 г полуниці
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 1 ст. л. меду
  • 1 яйце
  • сіль, свіжомелений чорний перець

1 Тісто наріжте на 6 рівних прямокутників. Викладіть на застелене пергаментом деко. Наколіть тісто виделкою.

2. Краї змастіть жовтком. Запікайте за 200 °С до рум’яної скоринки, приблизно 15 хв. Остудіть.

3. Полуницю крупно наріжте. У сковороді розтопіть масло з медом і сіллю. Збільште вогонь до максимального, покладіть полуницю, обсмажте, 2 хв.

4. Намастіть тартинки сиром, на сир викладіть полуницю, полийте соусом зі сковорідки, поперчіть і одразу подавайте.

Омлет із чеддером і червоною цибулею

Замість базиліка можна взяти тархун або зелену цибулю — у омлету вийде трохи інший смак.

Омлет із чеддером і червоною цибулею

2-3 порції, приготування: 15 хв.

  • 6 яєць С0
  • 100 г чеддеру
  • 1 велика червона солодка цибулина
  • 3 гілочки міні-базиліку
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • сіль, свіжомелений білий перець

1. У базиліка видаліть стебла. Натріть сир на крупній тертці. Очистіть цибулю та наріжте товстими пір’ям.

2. Збийте яйця з 2 ст. л. води та сіллю з перцем до однорідності. Додайте чеддер і базилік, перемішайте.

3. Розтопіть масло в сковороді з антипригарним покриттям. Покладіть цибулю й обсмажте, 2 хв.

4. Влийте яєчно-сирну масу і смажте, посуваючи лопаткою шматки омлету, що схопилися, щоб на їхнє місце стекли сирі яйця, приблизно 4 хв. Відразу ж подавайте.

Читати також  Апельсинові цукати в шоколаді, що піднімають настрій

Смажений сендвіч із пармезаном, яблуком і фундуком

Такий сендвіч дуже сподобається дітям. Замість яблука можна використовувати груші або айву.

Смажений сендвіч із пармезаном, яблуком і фундуком

2 порції, приготування: 20 хв.

  • 4 шматки білого хліба для сендвічів
  • 100 г пармезану
  • 1 невелике червоне яблуко
  • 50 г несмаженого фундука
  • 1 великий пучок петрушки
  • оливкова олія
  • сіль, свіжомелений чорний перець

1. Фундук насипте на деко рівним шаром, поставте в розігріту до 180 °С духовку, смажте, помішуючи, 10 хв. Потім зсипте гарячі горіхи в кухонний рушник, загорніть, збризніть рушник зверху водою і дайте постояти кілька хвилин.

2. очистіть горіхи від лушпиння, гарненько потерши їх усередині рушника. Акуратно розгорніть рушник і вийміть горіхи. Порубайте їх так, щоб вийшли і великі шматочки, і дрібна крихта.

3. У петрушки видаліть жорсткі кінці стебел, все інше дрібно порубайте. Покладіть зелень у ступку, додайте щедру дрібку солі та розітріть у пасту, підливаючи олію — приблизно 3 ст. л. Змішайте петрушкову пасту з горіхами.

4. Яблуко очистіть від серцевини та наріжте м’якоть якомога тоншими часточками. Збризніть лимонним соком. Наріжте сир тонкими скибочками.

5. Злегка змастіть один бік усіх шматків хліба маслом. На інший бік 4 шматків покладіть скибочки сиру, поверх — скибочки яблук. Другий бік шматків, що залишилися, намажте петрушечно-горіховою пастою.

6. Закрийте сендвічі, з’єднавши шматки хліба. Розігрійте сковорідку на середньому вогні, обсмажте сендвічі з обох боків до золотистої скоринки (сир має розплавитися). Подавайте негайно.

Тост з авокадо, овечим сиром і яйцем-пашот

Супер корисний і водночас ситний сніданок на будь-який день.

Тост з авокадо, овечим сиром і яйцем-пашот

2 порції, приготування: 15 хв.

  • 2 великі шматки цільнозернового хліба
  • 1 велике стигле авокадо
  • 100 г твердого овечого сиру
  • 2 великих яйця
  • вершкове масло
  • сіль
  • зелений соус табаско, свіжомелений чорний перець за бажанням
Читати також  Алюминиевый профиль - применение

1. Змастіть вершковим маслом центр 2 шматків плівки 30х30 см, посоліть. Покладіть плівку в мисочки, щоб краї звисали, у кожну акуратно розбийте по яйцю. Зберіть звисаючі краї плівки, видаліть зайве повітря, закрутіть плівку і зав’яжіть. Опустіть яйця в плівці в слабо киплячу воду на 4 хв.

2. Настрогайте овечий сир ножем для чищення овочів тонкими скибочками. Підсмажте з хліба тости, змастіть маслом. Авокадо очистіть і тонко наріжте.

3. Викладіть на тости авокадо і яйце-пашот, на пашот — ще по скибочці масла. Посипте сиром. Одразу ж подавайте з соусом табаско, за бажанням.

Печений перець із сирним сиром та окостом

Для вегетаринаського варіанта замість окосту візьміть в’ялені помідори.

Печений перець із сирним сиром та окостом

2-3 порції , приготування: 30 хв.

  • 3 солодких перці
  • 200 г м’якого сирного сиру
  • 200 г тонких скибочок окосту
  • рослинна олія

1. очистіть солодкі перці, розрізавши їх уздовж навпіл. Змастіть олією, запікайте в духовці під сильно розігрітим грилем шкіркою догори 20 хв.

2. Готові перці складіть у миску, закрийте, залиште на 15-20 хв., потім акуратно очистіть і обсушіть.

3 Наріжте окіст дрібними кубиками, змішайте з сиром. Змащуйте смужки перцю з внутрішньої сторони шинково-сирною масою, згортайте в рулетик. Одразу ж подавайте.

Гаряча піта з вершковим сиром і солодким перцем

Таку начинку можна загорнути і в тандирний тонкий лаваш «конвертом».

Гаряча піта з вершковим сиром і солодким перцем

2-4 порції,, приготування: 15 хв.

  • 2 коржі піти
  • 200 г м’якого вершкового сиру
  • 3 ст. л. жирної сметани
  • 1 великий червоний солодкий перець
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 1 ч. л. — 1 ст. л. гірчиці
  • сіль, свіжомелений чорний перець

1. очистіть від насіння і плодоніжок перець, видаліть білі перегородки. Наріжте м’якоть дуже дрібними (2-3 мм) кубиками.

2. подрібніть зелену цибулю. Змішайте кінзу і перець, трохи посоліть. Змішайте сметану з гірчицею за смаком, потім із вершковим сиром. Поперчіть. Перемішайте сирну масу із солодким перцем і зеленою цибулею.

Читати також  Абрикоси: користь і шкода, чому їх обов'язково їсти в червні

3. Розріжте піти навпіл і підсмажте трохи в тостері. Потім акуратно розкрийте половинки піт, дайте вийти парі, промажте зсередини начинкою і подавайте

Позначки:, , , , , ,
close