Ароматний курячий бульйон
Чомусь вважається, що справжній курячий бульйон — корисний, лікувальний, такий, що пахне затишною оселею, — уміють варити тільки єврейські мами своїм коханим чадам. Але італійська мамма або китайська ма зробить це нітрохи не гірше! Перед вами якраз китайський рецепт курячого бульйону, ідеально збалансований і гармонійний — як майже всяка азіатська їжа. При цьому ви можете використовувати його як базовий бульйон для супів будь-якої кухні. За бажання зменшіть кількість імбиру. Але хоча б маленький шматочок все-таки залиште.
ІНГРЕДІЄНТИ
- 1 нежирна підготовлена курка вагою 1,5 кг або 600 г курячого філе плюс 2 кг курячих каркасів, крил, ший, лапок
- 4 см свіжого кореня імбиру
- 2 зубчики часнику
- 3-4 великих пера зеленої цибулі (тільки біла частина)
- 1/2 ч. л. солі
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ ПРИГОТУВАННЯ
Імбир, не очищаючи, наріжте по діагоналі скибочками завтовшки 1 см. Часник, не очищаючи, злегка розчавіть плоским боком ножа.
Покладіть курку (або «суповий набір» із філе) у дуже велику каструлю. Залийте 4 л холодної води і на невеликому вогні доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму — бульйон не повинен кипіти, тільки один-два «бульки».
Знімайте піну, що піднімається, не перемішуючи бульйон, — це може зайняти 20-30 хв. Додайте сіль, імбир, часник і білу частину зеленої цибулі. Варіть 4 год. Якщо ви варите бульйон із цілої курки і хочете використати м’ясо для іншого рецепта, то через 1,5-2 год вийміть курку з бульйону, зріжте філе з грудки, зніміть м’ясо з ніжок, а решту поверніть у бульйон і варіть ще 2-2,5 год.
Готовий бульйон остудіть, процідіть. Охолодіть, 1 год, видаліть жир і використовуйте бульйон для приготування супів або прогрійте і подавайте просто так.
Корисна порада
Якщо ви хочете отримати більш концентрований і солодкуватий бульйон із курки та свинини (це класичний китайський рецепт), покладіть у готовий охолоджений курячий бульйон 1,5 кг свинячих кісток і ще шматочок імбиру та варіть за тією самою технологією ще 1,5 год. Потім обов’язково охолодіть і зніміть жир.
Добавить комментарий
Для отправки комментария вам необходимо авторизоваться.